Over

De Rijmfabriek is in 2009 opgericht door Rachel Janssen. Ruim 10 jaar werkte ze als programmamaker bij verschillende omroepen en tv productiebedrijven. Eerst als redacteur, later als programma-ontwikkelaar en scenarioschrijfster. In die tijd kwam zij in aanraking met creatieve denktechnieken en was verkocht.

“Ik heb creatieve denktechnieken leren kennen als een van de krachtigste instrumenten voor het stimuleren van innovatie, creatie en inspiratie. Ze zijn eenvoudig toepasbaar op elke situatie waarin het denken ‘vast’ zit.”

Rachel is tevens gediplomeerd facilitator van brainstorm- & innovatiesessies.

De Rijmfabriek heeft een passie voor creatief & innovatief denken, brainstormen en het ontwikkelen van eigenzinnige ideeën die de wereld een stukje leuker, mooier en beter maken.

Creatief denken en inspiratie zijn de krachtigste middelen om los te komen uit vaste denkkaders. Ze zijn de basis voor het creëren van nieuwe ideeën & oplossingen. En de start van iedere innovatie.

De Rijmfabriek heeft als doel zoveel mogelijk individuen en organisaties in aanraking te brengen met (hun) creatief denken. Om er zo voor te zorgen dat er een klimaat ontstaat waarin oneindig veel, creatieve, innovatieve en bijzondere ideeën tot stand kunnen komen, die het verschil maken in elk vakgebied en in onze maatschappij.

Bij De Rijmfabriek boren we creativiteit aan door de huidige manier van denken constant uit te dagen en door serieus en spel te combineren. Daarnaast maken we gebruik van wetenschappelijk bewezen creatieve denktechnieken en mindsets, die je persoonlijke creativiteit of die van een groep op afroep beschikbaar maken. Zelfs onder de druk van deadlines. Met tastbaar en praktisch resultaat.